Hirviliiga
 
< < <  Hirviliigan etusivulle

Hirviliiga Syksy 2019

Päivitetty 03.10.2019.


Hirviliigan Syksy 2019 ilmoittautuminen on auki !

Ilmoittautuminen syksyn 2019 Hirviliigaan on käynnistynyt. Maailman paras salibandy-puulaaki jatkuu taas uudella kaudella. Syksy 2019 -kausi maksaa 429 euroa per joukkue. Mitään muita kuluja ei tule. Ottelut pelataan viikonloppuisin, pääpelipäivä on sunnuntai. Runkosarja pelataan pääsääntöisesti yhdellä erotuomarilla ja ratkaisupelit kahdella erotuomarilla. Hirviliigan pelipaikkana on Liikuntakeskus Buugi.
 

Tärkeät päivät

Ilmoittatumisaikaa on jatkettu keskiviikkoon 09.10.2019 kello 19:00 saakka.
Otteluohjelma julkaistaan lauantaina 12.10.2019 kello 19:00.
Sarja käynnistyy sunnuntaima 20.10.2019 kello 10:00.
 
Tällä kaudella on voimassa viime kaudella aloitettu sääntö, että jatkopeleissä pelaavan pelaajan on pelattava vähintään yksi runkosarjan peli saadakseen edustusoikeuden joukkueeseen pudotuspeleissä. Tällä pyritään estämään joukueiden uudelleen muodostaminen pudotuspelivaiheessa. Pelaajarajoitukset eivät koske maalivahteja.
 
Ilmoittaudu sarjaan lähettämällä sähköposti osoitteeseen:
 
hirviliiga@happee.fi
 
Viestissä tulee olla seuraavat tiedot:
 
- Joukkueen nimi
- Yhteyshenkilön/henkilöiden nimi
- Yhteyshenkilön/henkilöiden sähköpostiosoite
- Yhteyshenkilön/henkilöiden puhelinnumero
- Laskutusosoite / laskutusohje
- TÄRKEÄÄ: Sarja (katso alla)
- Halutessanne lisätietoja (esim viikonlopun päiviä, jolloin joukkue on estynyt pelaamaan, esimerkiksi hiihtoloma)
 
Hirviliiga pelataan kahdessa eri sarjassa eli HARRASTE ja KILPA. Harrastesarja on tarkoitettu aloittaville tai satunnaisesti pelaaville kaveri- ja harrasteporukoille. Jos joukkueessasi on yhtään enemmän lajitaitoa ja pelimiehiä tai jos joukkueesi on aikaisemmilla Hirviliigan kausilla pärjännyt hyvin tai on vahvistunut, ilmoita joukkue ihmeessä kilpasarjaan. Tasaiset pelit palvelevat kaikkia.

Voit laittaa esimerkiksi myös tekstin mielummin HARRASTE, mutta tarvittaessa KILPA, koska myös joukkuemäärät olisi hyvä saada tasaiseksi eri sarjojen välillä.


Mistä Hirviliigassa on kyse?

Hirviliiga on Suomen paras salibandypuulaakisarja. Mukaan Hirviliigaan voit ilmottautua esim työporukalla, kaveriporukalla tai vaikkapa omalla harrasteporukalla. Aikaisemmalla pelitaustalla ei ole merkitystä ja mukaan otetaan kaikki joukkueet, jotka haluavat mukaan pelaamaan! Hirviliigan ottelut pelataan viikonloppuisin. Yksi ottelu kestää noin tunnin. Liigassa pelataan ensin yksinkertainen runkosarja ja tämän jälkeen parhaiten sijoittuneet joukkueet pääsevät pudotuspeleihin, jotka pelataan kerrasta poikki systeemillä.


Säännöt ja pelaaminen

Hirviliigan peli vihelletään pääsääntöisesti yhdellä tuomarilla. Pudotuspelit ja finaalit vihelletään kahdella tuomarilla. Säännöt ovat voimassa olevat Salibandyliiton pelisäännöt ja sija sarjassa määräytyy voimassa olevien liiton kilpailusääntöjen mukaan.

Poikkeukset, tulkinnat ja tarkennukset virallisiin pelisääntöihin:
- Peliaika on 3 x 15 minuuttia niin, että pelikello käy koko ajan (myös maalien syntymisen jälkeen ja rangaistuksen yhteydessä).
- Jos alivoimajoukkue tekee maalin, pelikello pysäytetään.
- Huomaa, että tuomari voi pysäyttää kellon, jos katsoo sen aiheelliseksi.
- Rangaistuksen mittaaminen alkaa, kun peliä jatketaan rangaistuksen määräämisen jälkeen.
- Kolmannen erän viimeiset kolme minuuttia ovat tehokasta peliaikaa.
- Joukkueilla on normaalien sääntöjen mukaisesti käytössään yksi 30 sekunnin aikalisä per joukkue per peli.
- Erätauot ovat yhden minuutin mittaisia.
- Jatkopeleissä (puolivälierät, välierät, finaalit) on viiden minuutin äkkikuolemajatkoaika.
- Ottelun voi aloittaa ilman maalivahtia.
- Sama pelaaja voi olla pelissä maalivahtina ja kenttäpelaajana.
- Ottelu pelataan peliajan loppuun, vaikka maaliero olisi 12 maalia tai enemmän elleivät molemmat joukkueet halua lopettaa peliä.
- Kolmannen erän kolmen viimeisen minuutin peliaika ei ole tehokasta, jos maaliero on 12 tai enemmän.
- Pelaajan on pelattava joukkueessa ainakin yksi runkosarjan peli, jotta voi pelata joukkueen pudotuspeleissä.
- Pelaajien pelioikeusrajoitukset eivät koske maalivahteja.
- Toimitsijalla on erotuomarin oikeudet, mutta ei velvollisuuksia. Tuomari voi neuvotella toimitsijan kanssa epäselvästä tilanteesta, mutta toimitsija ei ole velvollinen seuraamaan peliä, vaan hänen vastuullaan on tulospalvelun ja pelikellon käyttäminen.


Pudotuspelit ja finaalit

Pudotuspelit ja finaalit pelataan ratkaisuun saakka. Mikäli peli on tasan varsinaisen peliajan päättyessä, pelataan 5 minuutin jatkoaika tehokkaalla peliajalla äkkikuolema-periaatteella eli jatkoajalla tehty maali ratkaisee pelin. Mikäli peli on jatkoajan jälkeenkin tasan, ottelu ratkaistaan kolmen eri laukojan rangaistuslaukauskilpailulla. Mikäli peli on tasan kolmen laukojan jälkeen, rangaistuslaukauskilpailua jatketaan pari kerrallaan ratkaisuun saakka. Kolmen laukojan jälkeen kuka tahansa pelaajaluettelossa oleva pelaaja saa suorittaa rangaistuslaukauksen ja sama pelaaja saa siis suorittaa myös useita rangaistuslaukauksia peräkkäin. Myös rangaistu pelaaja saa suorittaa rangaistuslaukauksen, kunhan pelaaja ei ole pelikiellossa pelirangaistuksen takia.  
 
Huomaa myös, että pudotuspeleissä ja finaaleissa pelaaja saa osallistua vain yhteen joukkueeseen samassa sarjassa. Jos pelaaja pelaa pudotuspelin tai finaalin yhdessä joukkueessa, hän ei voi pelata toisessa joukkueessa. Pelaajan on pelattava ainakin yksi runkosarjan ottelu ansaitakseen pelioikeuden kyseisen joukkueen pudotuspeleihin. Perustellusta anomuksesta järjestäjä voi antaa tästä poikkeavan pelioikeuden (esimerkiksi maalivahdin sairastumisen/loukkaantumisen takia).


Lisätietoja hirviliiga@happee.fi.
 
  Menossa mukana Liikuntakeskus Buugi: http://www.buugi.fi